Purwodadi, Grobogan Bersemi

Veel valt er over vandaag niet echt te vertellen aangezien ik bijna de hele dag in bed heb gelegen. Een kort verslagje deze keer dus. Om een uur of 19.00 uur werd ik wakker van de trek. Ik voelde me wel een stuk beter en hoewel ik nog wel wat flauwtjes was had ik van eventuele verhoging geen last meer. Ik besloot toch even een frisse neus te halen (voor hoever dat mogelijk is bij en buitentemperatuur van boven de 30 graden) want een hele dag in bed blijven liggen zonder er even uit zijn geweest is niks voor mij. Aangezien mijn fiets nog bij het Gryad Grand Master Hotel stond besloot ik een klein kort stukje te lopen. Het voordeel hiervan was dat ik mijn telefoon bij de hand had (wanneer ik op de fiets zit is die stevig opgeborgen in een houder die op de bovenstang vast zit). Dat geeft mij mooi de gelegenheid jullie een beeld te geven van het verkeer in Purwodadi van ongeveer 20.00 uur (overdag kan het nog drukker zijn), zie https://www.facebook.com/hunt4heru/videos/583619158783311/. Hoewel lopen door dit verkeer eigenlijk net zo gevaarlijk als fietsen, besloot ik toch nog een stuk verder te lopen, want ik hoorde een eind verderop muziek. Er bleek een groot festival aan de gang te zijn bij Grobogan Bersemi. Toen ik later op Google om meer informatie zocht, las ik dat op dit terrein elke zaterdagavond een dergelijk manifesten plaatsvond. Ik heb er heel even rondgelopen. Tot mijn verbazing kwam ik de Eigenheymer (je weet wel: de gedraaide aardappel van de Efteling) tegen!. Ok, het is nog geen bruine boterham met kaas of boerenkool met worst, maar eindelijk heb ik het gevonden: Hollands eten! Die moest ik natuurlijk hebben. Ook heb ik nog een cadeautje voor Joanne gehaald waarna ik vlug weer, nog altijd moe maar voldaan, terug naar bed ben gegaan. Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Zondag 10 maart 2019