Pas op de plaats

Naar verwachting zal ‘saudara kembar’ (tweelingbroer) Mark over een krappe week aankomen in Jakarta, waarna hij de trein zal pakken naar vermoedelijk station Semarang of station Ngrombo (het treinstation dat het dichtst bij de familie is). Omdat Mark mij wegens misplaatste wraakgevoelens geen seconde wenst te zien of te spreken, heb ik besloten voor hem plaats te maken zodat ook hij de kans krijgt minimaal twee weken in alle rust zich zelf te kunnen zijn bij de familie en, niet geheel onbelangrijk, ‘sebaliknya’ (omgekeerd). Vandaar dat ik nu mijn tassen en mijn koffer pak. Over precies 12 uur brengt ‘saudara’ (zwager) Heri (man van kakak Arti) mij samen met adik (zus) Ratna en haar gezin, saudara Ryo (man van adik Anik), kaka Purnomo en zijn putri (dochter) Risya naar Jepara. Om 2.00 uur ‘s nachts dus (Indonesische tijd): de tijd dat ik hier in Indonesië normaal ongeveer naar bed ga. Het is een autorit van ongeveer drie uur, dus we zouden voor 6.00 uur Indonesische tijd aanwezig moeten kunnen zijn (een uur voor de boot naar Karimunjawa vertrekt). Vanmiddag heb ik in gebrekkig Indonesisch al afscheid genomen van de het personeel van Indomaret (“Eh, malam ini saya akan berangkat ke Jepara dan Karimunjawa) en sore (in de namiddag) zal ik met gemengde gevoelens ook afscheid nemen van Ibu (moeder) dan (en, spreekuit: ‘den’) Bapak (vader, spreekuit: ‘bappa’), de rest van de familie, de wel gewaardeerde buren en niet te vergeten de airco waar ik maar liefst twee volle dagen van heb kunnen genieten. Keluarga selamat tinggal sayang, sekitar dua setengah minggu! <3 Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Donderdag 6 juli 2017