Onderweg naar Jakarta (2)

Vannacht had ik de toilet zo vaak bezocht, dat ik er een complete toiletrol door had gejaagd. Van slapen is dus niet veel terecht gekomen. Op zich vond ik dat niet erg: ik hoopte zo wat meer slaap te kunnen pakken in het vliegtuig straks. Om 4.00 uur begaf ik me naar beneden om uit te checken. Het hotel had me beloofd me een wake-up call te geven, maar de telefoon in mijn hotelkamer was niet over gegaan. Ik maakte daar bij het uitchecken nog een opmerking over. De receptionist begon te glimlachen en zei: “Dat klopt meneer. Maar dat was ook niet nodig: u bent er toch?” Rare jongens die Javanen… In Purwodadi kan het ‘s nachts nog wel eens lastig zijn een Grab-taxi te bestellen, maar in Semarang is dat geen probleem. Het verkeer is ‘s nachts qua verkeersdrukte vergelijkbaar met dat van ons mooie Friesland overdag: lekker rustig dus. In 15 minuten werd ik dan ook bij New Ahmad Yani International Airport afgezet. En nu zit ik te wachten op vlucht IN-221 naar Jakarta. Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Dinsdag 12 maart 2019