Onderweg naar Baiyun (Guangzhou)

Jakarta Soekarno-Hatta International Airport (IATA afkorting: CGK) bestaat uit 3 terminals en de 4e is in de maak. Bijna alle Internationale vluchten vertrekken nu vanaf terminal 3. Sinds 2018 is het mogelijk om per Skytrain gratis van terminal naar terminal te reizen. Deze Skytrain stopt ook op het treinstation van het vliegveld. Vanaf daar kun je overstappen op de trein die je in een ruim halfuur naar het centrum van Jakarta brengt. Super handig zou je zeggen, ware het niet dat de Skytrain totaal niet staat aangegeven. Pas als je er bijna bent, beginnen de bordjes. Rare jongens… (enfin, je weet vast wat ik bedoel). Ik wilde graag deze nieuwe Skytrain proberen maar zoals zo vaak in Indonesië wist ik niet precies waar ik moest zijn. Zo’n trein kun je echter moeilijk verbergen en zolang het niet een metro is (toevallig heeft Jakarta net gisteren de eerste metrolijn van Indonesië in gebruik genomen: https://indearchipel.com/2019/03/12/mrt-jakarta) zou het niet al te veel moeite moeten kosten hem te vinden. Na mijn bagage te hebben afgehaald begon ik met zoeken. Als je weet waar je moet zijn is het ongeveer 8 minuten lopen. Ik deed er twee keer zo lang over, maar ik vond het de moeite waard. Een prachtig treintje dat straks automatisch rijdt (nu nog handmatig bediend). Van Terminal 1 naar treinstation CGK, naar Terminal 2 en Terminal 3 en weer terug (enkel spoors dus). Mijn vlucht naar Guangzhou (vluchtnummer CZ3038) zou vertrekken vanaf Terminal 3. Ik kwam daar natuurlijk veel te vroeg aan. Er werd nog ingecheckt voor de vlucht naar Guangzhou die om 8.00 uur ging. Nog twee en een half uur wachten en dan mocht ik inchecken. Genoeg tijd dus om nog een wc-rolletje vol te schieten en een statusupdate op Facebook te zetten…

Geplaatst door Godong Indonesie op Dinsdag 12 maart 2019