Met de trein (1)

Over de busreis van Rumah Sakit Yakkum (Purwodadi) naar treinstation Solobalapan (Solo) valt weinig te vertellen. In eerdere posts heb ik reeds omschreven hoe verschrikkelijk de busreis naar Solo was en deze reis was hetzelfde, mogelijk zelfs nog erger (lees sneller). Toen ik uit de bus stapte moest ik desondanks twee uren wachten voordat de trein naar Surabaya zou vertrekken. Dit gaf mij de gelegenheid om even de Chromebook (laptop) open te klappen om deze statusupdate op Facebook te plaatsen, wat drinken te kopen en snel een pilletje Imodium achterover te slaan (de diarree speelde weer op). Toen de trein om 1.40 uur plaatselijke tijd aankwam, was ik blij dat ik gekozen had voor de klasse ‘eksekutif’. Het was lekker koel in de trein en de stoelen zaten zo lekker dat ik als een blok in slaap viel en pas weer wakker werd om 5.38 uur plaatselijke tijd, toen station Surabaya gubeng door de speakers werd aangekondigd. Untuk melatih Surabaya Gubeng! Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Zaterdag 15 juli 2017