18 november 2021, Ilse vertelt

Wederom een heel fijne nacht. Om 6 uur ‘s ochtends stond Jelle bij het kattenluikje dus die eerst maar even binnengelaten, maar zelfs daarna nog 1,5 uur slaap gepakt. Ajanna kwam me wekken en heeft nog heerlijk naast me gelegen. Eenmaal beneden merk ik dat ik weer wat zweet en mijn ogen doen me pijn in mijn hoofd. Helaas toch weer wat koorts en dat terwijl ik morgen uit quarantaine zou mogen 🙁 . De GGD heeft nog gebeld: Ajanna heeft ook een positieve test. Joanne is nog steeds negatief. Nu duurt de quarantaine voor Joanne nog langer… Om half 11 word ik weer gebeld door de IC. Je hebt een lekker schoon shirt aan, een mooie blauwe deze keer; staat je goed. De artsen zijn heel tevreden, je doet het heel goed. Je komt langzaam weer wat op de oppervlakte en je ademt intussen weer zelf. We hadden het idee dat je zelfs reageerde op onze stemmen (niet fysiek te zien, maar de metertjes gaven dat aan). De meiden hebben ook even tegen je gepraat. Volgende stap is jou eens rustig proberen wakker te maken maar kan best zijn dat ze dat heel even doen en je dan weer in slaap brengen. Even kijken hoe je dat oppakt. Vanmiddag om 12 uur hebben ze overleg over hoe en wat. Je reageert al steeds vaker door met je armen te bewegen en wat omhoog te komen. Je armen zijn daarom nu even gefixeerd omdat je anders probeert de slangen eruit te trekken. Ik hoop dat je niet heel bang bent lief, je doet het zo goed! Je ziet er echt heel goed uit, maar ik bedenk me nu pas dat dat komt omdat ze je geschoren hebben 😉 Verder modderen we wat aan deze middag. Ajanna is vaak bezig met de overgang naar de basisschool. Ze zucht: “Pfff ik vind het echt langzaam duren dat groeien”. Vanavond krijgen we lekker wraps te eten van buurvrouw Christina, Tygo heeft geholpen ze te maken! Ze zijn erg lekker maar we houden de helft nog over voor morgen. Update na het avondbellen: Je komt al steeds meer aan de oppervlakte. Wanneer ze vragen of je in de hand wil knijpen dan doe je dat. Je bent op dat moment wel een beetje bij, maar dat is niet iets wat je je zal herinneren. Verder maakt het draaien van jouw hoofd en lichaam je steeds wat instabiel (je zuurstofniveau zakt dan onder de 90), ze hadden verwacht dat je daar wat sneller stappen in zou zetten maar daar heb je dus nog wat extra tijd nodig. Dat je steeds meer meekrijgt vind ik wel wat spannend eigenlijk. Dan wil ik gewoon naar je toe om je gerust te stellen 😢.

Geplaatst door TimopicSneek op Dinsdag 21 december 2021