Verhalen nu ook op svfr.nl

Facebook is een heel mooi medium waar je vandaag de dag de meeste mensen mee bereikt omdat het verreweg de meest populair is onder Social Media gebruikers. Dat is één van de redenen dat ik deze Facebookpagina heb geopend toen ik besloot mijn adoptieverhaal te delen. Een andere reden was dat je via online bedrijven als https://www.pastbook.com en https://www.mysocialbook.com/ een boek kon maken van Facebook pagina. “Leuk voor in de kast,” dacht ik destijds. Toch merk ik dat ik steeds meer begin te twijfelen over Facebook. Zo heeft Facebook inmiddels haar policy veranderd, zodat het niet meer mogelijk is om van Facebookpagina’s een boek te printen (dit kan nog wel van persoonlijke Facebook profielen) en krijg ik steeds vaker klachten van mensen die deze Facebookpagina niet vanaf het begin volgen. Zij vinden het heel lastig om verhalen terug te lezen of te vinden. Daar liep ik zelf ook tegen aan: wat dat betreft is Facebook niet zo gebruiksvriendelijk als het gaat om het opzoeken of teruglezen van oude Facebookberichten. Daarnaast bedacht ik dat het niet goed is afhankelijk van Facebook te zijn. Dit is het 193’ste bericht op deze Facebookpagina. Inmiddels staan er heel veel belevenissen, gedachten, etc. online. Hoe zonde zou het zijn als al die berichten kwijt zouden raken na een storing bij Facebook of een beëindiging van Facebook! Gelukkig is het mogelijk om van een Facebookpagina een backup te maken in html formaat en deze te downloaden naar de computer. Dat heb ik gedaan, maar hier was ik niet tevreden over: zo’n lokale backup is niet via Internet toegankelijk en ik zat nog steeds met het probleem dat verhalen moeilijk terug te vinden of te lezen zijn. Ik zou kunnen overstappen naar mijn WordPress (https://nl.wordpress.org) website https://svfr.nl maar dan zou ik wel het ‘sociale’ gemak van Facebook missen. Dit zou toch anders moeten kunnen, zou het niet mogelijk zijn Facebook en WordPress te koppelen? Hoewel Facebook het populairste sociale medium en WordPress het populairste blog-platform is, bleek wat ik voor ogen had niet te bestaan. Daarom heb ik besloten zelf te gaan programmeren (lang leve pchulpFriesland): ik ben best trots op het resultaat! De Facebookpagina wordt nu automatisch gesynchroniseerd met WordPress. Wellicht kan ik de software verkopen. Voor ik dat idee verder ga uitwerken heb ik feedback nodig, voornamelijk op het gebied van gebruiksvriendelijkheid (het kunnen terugvinden en/ of – lezen van een oudere berichten). Oproep aan onze volgers: neem een kijkje op https://svfr.nl/facebook en laat mij weten wat je er van vindt: tips zijn meer dan welkom! Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Woensdag 29 mei 2019