Reünie Kasih Bunda (1)

Drie dagen geleden heb ik de Reünie kindertehuis “Kasih Bunda” bezocht (zie https://bit.ly/2VoRgbt, met dank aan Dewi Deijle). Dit was een bijeenkomst voor geadopteerden uit Indonesië die via de Stichting Kasih Bunda zijn geadopteerd. Het was een bijzondere ontmoeting waarin ik met veel ‘lotgenoten’ mocht praten over zowel hun als mijn adoptie. Helaas zijn er van ons (mijn tweelingbroer en mij) nog maar twee foto’s waar wij als baby op staan. Er waren wel babyfoto’s, maar bijna alle babyfoto’s zijn door mijn adoptiemoeder vernietigd. Mijn adoptievader had nog twee foto’s waar wij als baby op te zien waren. Ik heb het altijd jammer gevonden dat er zo weinig fotomateriaal van mijn baby- en peuterjaren beschikbaar is. Groot was dan ook mijn verbazing dat ik op de reünie Widya Wisata tegen kwam. Haar adoptievader had een foto van haar in het kindertehuis genomen. Deze foto is twee weken eerder genomen (augustus 1979) dan dat mijn adoptieouders naar Indonesië kwamen om ons op te halen. Op de foto zag ik tot mijn verbazing ook twee jongensbaby’s: een tweeling… Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Dinsdag 23 april 2019