De laatste voorbereidingen

Vandaag dan de laatste voorbereidingen. ‘s Ochtends naar de kapper, tussen de middag nog even de Heamiel markt over en ‘s middags dan toch echt de koffers inpakken. Ik heb er zin in, al was het alleen al dat ik uit (onbetrouwbare) bron heb vernomen dat Derk Bolt en Eugenio Follender van Spoorloos zojuist zijn vrijgelaten. Wanneer mensen mij een fijne vakantie toewensen dan dank ik ze hartelijk, maar net als de vorige keer zie ik mijn reis naar Indonesië niet echt als een vakantie. Wel zal mijn bezoek aan Indonesië anders verlopen dan de vorige keer. Ik verblijf wederom op dezelfde kampong als mijn biologische familie, maar de familie heeft nu een soort guesthouse voor mij beschikbaar laten stellen met daarin een normale toilet, een normale douche, een bed, een koelkast en zelfs een airco. Allerlei luxe die ik tijdens mijn vorige bezoek aan Indonesië niet had. Helaas betekent dit wel dat ik ietsjes verder van de familie af zal zijn (zie plattegrond) t.o.v. 2016. Hoewel dit iets meer privacy geeft, geloof ik toch dat ik liever wederom door een gat in de grond mijn behoefte had gedaan, me in een bak met (vervuild) grondwater had gedouched en op de grond had geslapen om meer één met de familie te kunnen zijn. Enkele maanden geleden heb ik geprobeerd dit aan de familie uit te leggen: ik kreeg begrip, maar ergens anders verblijven dan in het nieuwe guesthouse (op eigen kosten, dat wel natuurlijk), was wat betreft de familie geen optie. Ik ben dus reuze benieuwd… Morgenavond om 19.15 uur vertrek ik met Turkeys Airlines (vlucht 1954) naar Istanbul om vanuit daar op 24 juni om 1.10 uur (Nederlandse tijd) door te vliegen naar Jakarta (vluchtnummer 56, aankomst 24 juni 13.00 uur Nederlandse tijd). Omdat het in Indonesië dan al ‘Malam’ (avond) is, zal ik in een hotel nabij het vliegveld overnachten. De dag erop vlieg ik dan door naar Semarang om rond het einde van de middag voor het eerst bij de familie aan te schuiven. Deze dag is niet toevallig uitgekozen: de hele familie zal bij elkaar zijn om het einde van de maand Ramadan te vieren. Eid (bij ons bekend als Suikerfeest) is een echte family happening en ik wil daar erg graag een keer bij zijn. Aanvankelijk zou ik de volledige zes weken bij mijn familie blijven, maar een paar maanden geleden vernam ik ineens dat mijn tweelingbroer Mark ook de biologische familie zou bezoeken, ergens na de eerste week in juni. Om Mark ook twee weken alleen met de biologische familie te gunnen, heb ik besloten een weekendje naar het eiland Karimunjawa (vlak boven Semarang) en twee weken naar Bali te gaan. Lijkt me bepaalt geen straf! De laatste twee weken van mijn Indonesië reis zal ik weer in het guesthouse op de kampong van mijn biologische familie doorbrengen en uiteindelijk zal ik maandag 7 augustus om 9.40 uur (vluchtnummer 1951) weer op Schiphol landen. Sayang keluarga. Sampai beberapa hari! Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Donderdag 22 juni 2017