Bale Ocasa Hotel

Na een kort nachtje van 2,5 uur (iets met een vliegtuigbeen uit bed gestapt) maak ik me op voor het laatste stukje vliegreis. Om 13.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd) vlieg ik met Batik Air (vluchtnummer ID-6356) naar vliegveld Semarang Ahmad Yani. Hoewel de nacht korter dan noodzakelijk was (het vliegtuig vertrekt pas over zeven uren) heb ik wel lekker geslapen. Het hotel zelf ziet er mooi uit en de kamer was lekker groot met airco. Zeker 30 muggen heetten me, opgesteld in drie rijen van tien, welkom. De receptionist garandeerde me nog dat het geen tijger of malaria muggen waren maar desondanks besloot ik het aantal muggen met een elektrisch racket van de Action drastisch te reduceren. Iemand moest me trouwens nog voor zijn geweest, want de kamer was ook bezaaid met evenveel muggenlijkjes die ik zelfs tussen de lakens nog aantrof. De douche en de toilet waren heel erg vies, maar het personeel was erg vriendelijk. Dat bleek wel toen ik om 5.00 uur s’ochtends klaar stond voor het ontbijt (volgens de map in de kamer was het namelijk vanaf die tijd mogelijk te ontbijten) en de kok nog in zijn bed lag. Met veel tamtam en een schort voor vertrok hij naar de eerste etage waar ik een halfuur later dan toch kon ontbijten. Het ontbijt bestond uit water en nasi goreng. Deze laatste was zo scherp dat de stoom me uit de oren kwam, zelfs voordat ik water had gedronken. De wraak van de kok was in dit geval niet zoet, maar behoorlijk ‘pedas’ (pittig). Gelukkig was deze voor een geboren Indo als ik met een korreltje rijst best in te nemen. Vanaf vanmiddag heb ik geen beschikking meer over WiFi Internet. Ik ben wel van plan een data sim kaartje te kopen, maar de ervaring heeft mij geleerd dat ik in Godong lang niet altijd en overal Internet heb. Wellicht betekent dat dat ik minder vaak updates kan plaatsen, maar ik zal proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen hier in Indonesië. Voor de mensen in Nederland: lekker koese! en voor mijn familie in Indonesië: Selamat hari raya idul fitri 2017!

Geplaatst door Godong Indonesie op Zaterdag 24 juni 2017