Afscheid van de familie (3)

Op het vliegveld van Jakarta wacht ik op vlucht QR 955 van Jakarta naar Doha. Over anderhalf uur vliegen we. Zojuist vroeg Ilse over de free Wi-Fi van Jakarta Airport hoe mijn eerste vlucht van Semarang naar Jakarta verliep. Ik heb al veel geschreven over mijn emoties. Ik heb blije, verdrietige, verwarde en zelfs boze momenten gekend, maar plaats voor tranen was er bij mij niet. Ook niet bij het afscheid van vandaag. …Tot het moment dat mijn vliegtuig uit Semarang opsteeg. Toen moest ik van verbazing (want dat doe ik eigenlijk nooit) huilen. Huilen van verdriet, verwarring en wellicht ook wel van een beetje boosheid. Inmiddels ben ik aan het idee Indonesië en mijn familie aldaar achter te laten gewend. De pijlen zijn weer gericht op Nederland en hoewel ik daar nog veel van de afgelopen twee weken zal moeten verwerken heb ik er weer zin in! Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Zondag 30 oktober 2016