1 januari 2022

Zoals waarschijnlijk wel duidelijk is omschrijf ik mijn ervaringen op de IC niet live, maar achteraf (ongeveer 5 weken later). Voor nu even terug naar het heden: iedereen (dus ook mijn schoonmoeder, zie het slot van dit ‘betoog’) daarom de beste wensen voor het nieuwe jaar! Vandaag viel mijn oog op de folder van ALDI Nederland waarin Medisana nogal huishoudt. Zo verkoopt Aldi vanaf volgende week een saturatiemeter. Hiermee kun je zowel je hartslag als het zuurstofgehalte in bloed meten. Wij hadden thuis geen zuurstofmeter en dat was mij bijna fataal geweest. Uit ervaring weet ik nu dat het meten van het zuurstof gehalte in je bloed van levensbelang kan zijn. Wanneer je zuurstofgehalte in je bloed te laag is, wordt er normaliter een signaal naar je hersenen gestuurd waardoor je benauwd wordt en naar meer adem zal gaan snakken. In het ziekehuis werd mij verteld dat corona het neurologisch systeem dermate kan aanpassen, dat dit signaal niet meer wordt verstuurd. Hoewel de meesten slechts lichte of zelfs geen klachten krijgen van corona, kan het dus ook een sluipmoordenaar zijn. Mijn tip daarom: test je positief op corona, schaf dan zo’n saturatiemeter aan. Naar aanleiding van mijn positieve corona test belde GGD Fryslân mij op om mij uitgebreid alle quarantaine regels uit te leggen, maar ik begrijp niet dat ze geen woord gesproken heeft over het zuurstofgehalte in mijn bloed. Wellicht waren we er dan eerder bijgeweest… Inmiddels hebben we al een saturatiemeter aangeschaft, maar toch sta ik volgende week als eerste bij de Aldi. Als ik de folder mag geloven verkoopt de Aldi namelijk ook een mee-eterverwijderaar. Dat lijkt me ideaal voor als bijvoorbeeld je schoonmoeder rond etenstijd iets te lang bij je thuis blijft plakken 🙂 . Tim Dondorp

Geplaatst door TimopicSneek op Maandag 3 januari 2022