Weer thuis (1)

Het is nu precies een week geleden dat ik in het vliegtuig zat, terug van Indonesië naar Nederland. De afgelopen week heb ik besloten even afstand te nemen van deze Facebookpagina, al was het alleen maar vanwege de enorme jetlag die zowel Ilse, als Joanne als mij heeft geveld. We kotsten om de beurt een emmer vol (terwijl we toch meerdere emmers in huis hebben, dus dat is helemaal niet zo efficiënt), we hadden helemaal geen energie om ook maar iets te doen of te ondernemen en we hebben ons nog nooit zo ziek en ellendig gevoeld als afgelopen week. Omdat we nog steeds niet helemaal hersteld zijn, twijfelen we of het wel een jetlag is. Het zou ook een virus, of wellicht zelfs een jetlag en een virus kunnen zijn. Vandaag voel ik me nog steeds moe en lusteloos, maar ik heb voor het eerst van 12.00 uur tot 8.30 uur kunnen slapen (voorheen was ik altijd rond 4.30 uur wakker) en ik merk dat ik de energie kan vinden om weer een bericht op deze Facebookpagina te zetten. Allereerst wil ik iedereen natuurlijk bedanken die ons digitaal of face-to-face welkom thuis hebben geheten. Velen maakten daarbij de opmerking dat we alle nieuwe indrukken nu rustig een plekje kunnen geven, want het zal toch zeker een emotionele reis zijn geweest voor ons allemaal. Ik weet nog goed dat ik moest huilen toen ik vorig jaar opsteeg van Semarang om via Jakarta en Doha weer terug naar Nederland te vliegen. Ook dit jaar verwachtte ik iets dergelijks, maar het vliegtuig uit Semarang vertrok zo laat, dat er blijkbaar geen plaats was voor andere emoties dan angst (om mijn vliegtuig naar Istanbul te missen) en frustratie. Ook de afgelopen week had ik ‘nergens last van’, maar nu ik besloten heb weer iets te posten op deze Facebook pagina zit ik tot mijn verbazing huilend achter het toetsenbord. Aan mijn toetsenbord kan het niet liggen (betreft een draadloze werkende Logitech K27D, daar is dus niets mis mee): soms snap ik gewoon helemaal niets van mijzelf 🙁 . Het wordt langzamerhand weer tijd om het normale leven ‘Thuis’ weer op te pakken. Ilse en Joanne hebben nog vakantie, maar ik verwacht morgen mijn werkzaamheden voor pchulpFriesland weer op te kunnen pakken. Keluarga tercinta, kita akan bertemu lagi tahun depan! Tim Dondorp

Geplaatst door Godong Indonesie op Zondag 13 augustus 2017