Opor Ayam

Ilse maakt vandaag Opor Ayam. Met dank aan Nuris (Tims neef). Recept Opor Ayam Benodigdheden (allemaal bij Jumbo verkrijgbaar): 1 kip 400 ml kokosmelk 2 stengels citroengras 3 cm laos Suiker en zout later naar smaak toevoegen Benodigdheden bumbu (kruidenpuree) 5 kemirinoten 3 cm kurkuma (ik heb poeder gebruikt) 1/4 tl komijn 1 sjalot 1/4 nootmuskaat 1 tl peperkorrels 5 tenen knoflook 1 tl koriander 3 blaadjes salam (ik heb laurier gebruikt) Werkwijze: Voeg alle ingredienten van de puree samen in een blender en voeg een scheut water toe. Pureer tot het samen een papje is geworden. Snijdt het citroengras in kleine stengels (ongeveer 3 cm) en kneus ze met de achterkant van een mes. Kneus ook de laos. Bak de bumbu (kruidenpuree) in olie en voeg het citroengras, de laos en de salamblaadjes toe. Laat de smaken lekker met elkaar mengen. Voeg de grove stukken kip (nog aam het bot) toe. Laat ook nu de puree lekker samenkomen met de kip. Voeg de kokosmelk toe en sudder dit tot de kip gaar is. Serveren met rijst of gewoon als soep te eten!

Geplaatst door Godong Indonesie op Zondag 18 december 2016