Jakarta, Bandara Internasional Sukarno Hatta (2)

Update Tim: Mijn vliegtuig vertrok om 16.35 uur Indonesische tijd, werkelijke tijd 17.35 uur. Een uur vertraging dus, en dan wordt het toch ineens stressen. Vooral omdat ik bij aankomst in Jakarta eerst bij de bagageband op mijn koffer moet wachten, waarna ik ook nog met een shuttlebus naar gate 2E moet om mijn koffer weer in te checken. En die bagage incheckbalie sluit een uur van te voren. Duimen maar… Was het moment van opstijgen vanaf vliegveld Semarang vorig jaar voor mij het meest emotioneel, ditmaal voelde ik helemaal niets. Nou ja, niets. In het vliegtuig was het wel heel erg heet. Aanvankelijk dacht ik dat het aan mij lag, maar ik zag steeds meer locals met waaiers in de weer. Pas toen ik in Jakarta uitstapte wist ik het zeker: het voelde buiten gewoon heerlijk koel aan, terwijl het volgens de grote thermometer aldaar 36 graden was.

Geplaatst door Godong Indonesie op Zondag 6 augustus 2017